ARTIC&PICNIC 2007

landschapsmarkeringen voor kunst-fiestroute in samenwerking met stichting Sandersgeluk en stichting Zonnemaire Buitengewoon

foto's

“Voor het tweedaagse ‘Artic & Picnic’ festival 2007 te Schouwen-Duiveland (een samenwerkinigsverband tussen Stichting Sandersgeluk en Stichting Zonnemaire Buitengewoon) werden vier routes over het eiland geconstrueerd: een winter, voorjaar, zomer en herfst route. Op de routes bevonden zich één of twee picknickplekken en werk van drie kunstenaars(koppels), gerelateerd aan de maand dat ze in de caravan verbleven. Op deze plekken hebben deskundigen iets verteld over de invloed van het klimaat op de omgeving waar het publiek zich bevindt. Deze verhalen in combinatie met de performance stonden in relatie tot het jaargetijde van de route en het overkoepelende thema: “klimaats(verandering)”.
Omdat er een gemêleerde groep makers in de caravan hebben gezeten, heeft ook het resultaat van het getoonde werk een variëteit vertoond, die noodzakelijk is voor een dergelijk evenement. Performances, film en foto, audio-installaties, maar ook meer klassiek werk als tekeningen vormden het resultaat van 12 maanden artist-in-caravan. De plekken hebben zorgvuldige markeringen gekregen, ontwikkeld en gerealiseerd door vormgever Frans van der Horst”.

Sleutelwoorden voor het ontwerp waren voor mij; horizon, silhouet, verhouding, beweging, herkenbaarheid en onderhuids klimaat.

Klimaatinvloed is verbeeld door op de molens een gemiddelde temperatuursgraad te plaatsen overeenkomend met de omgevingstemperatuur van de kunstenaar gedurende zijn of haar verblijf in de caravan. De kleding in de molens werd gedragen tijdens hun artist-in-caravan periode. De kleding hangend in de wegbewijzering is ontworpen en uitgevoerd door Ine Keitz

Geen opmerkingen: