THUISPLEIN DELFT

openingsbeeld en totale performance voor de ingebruikname van het nieuw ingerichte Grote marktplein te Delft in samenwerking met Marian Duijvestijn

http://picasaweb.google.com/lh/photo/ufwtUs7Dd1KKYSZN333hsA

“Omdat vele Delftenaren het plaveien van de markt op de voet hebben kunnen volgen, kan van een echte “onthulling” geen sprake zijn. Ons idee is dat, bij schemer, de burgemeester het plaveisel van de markt symbolisch afmaakt door het leggen van de laatste steen. Deze steen is een keramische diamant die in het hart van de hardstenen windroos ingelegd wordt. Met deze handeling worden de zes nieuwe lantaarns ontstoken en zal het plaveisel verlicht worden. Vanwege de doorschijnende lampenkappen die over de lantaarns heen geplaatst zijn zal er dan een extra vertrouwde en huiselijke sfeer ontstaan.

Om de zes lantarenpalen komen lampenkappen van stof, gedecoreerd met delftsblauwe tegels, formaat 50 x 50 cm. Tegeltjes als huiselijke en vertrouwde delftse vormtaal.
De decoratie kan worden gedaan door de wijken. Iedere wijk kan zijn bewoners oproepen om mee te doen aan de beschildering van de lampenkap.

Hierna kunnen de Delftenaren, met de door hun zelf meegebrachte stoel, plaatsnemen op de markt.
Er wordt dan door de gemeente een versnapering geserveerd en wordt er geklonken.

Vanuit de gemeente kunnen er tafeltjes worden geplaatst, zodat er een grote huiskamer ontstaat. “

Geen opmerkingen: