Spiegeltje, spiegeltje...

een speelse confrontatie-installatie over schoonheid en zelfbeeld i.s.m. Operadagen Rotterdam 2012.

Het thema van de Operadagen Rotterdam 2012 is 'Droom & Daad'. Dit thema en algemener ons voortdurende eenzelfig gevecht voor erkenning van een schoonheidsideaal weerspiegeld in de omgang met de ander, hebben mij geïnspireerd tot het maken van deze installatie die bestaat uit drie onderdelen. De Spiegelcabine, de loop-Fitmobiel en de zit-Fitmobiel.

De Spiegelcabine (“laat me mezelf zien!”) is een ovaal kamertje gebaseerd op de archetypische vorm van een spiegel en de vorm van ons gezicht. De cabine is in twee├źn gesplitst en kan van twee kanten betreden worden. De betreders worden hierbinnen met zichzelf geconfronteerd maar hebben daar elkaar voor nodig.

De cabine wordt omringd door Fitmobielen. Primitieve ‘doe’-apparaten die appelleren aan speeltoestellen van toen en de passant verleiden om aan ‘zichzelf te gaan werken’. Hierbij geconfronteerd met zichzelf, de ander en de omstanders. Een goede ‘work-out’ wordt beloond met een mooie droom want de mobiel vouwt dan langzaam open.

De Fitmobielen hebben zich tijdens de Operadagen verspreid over de stad en markeerden verschillende voorstellingslocaties.

Installatie Spiegeltje, spiegeltje.. is te boeken en kan toegesneden worden op (thematische) vraagGeen opmerkingen: